Прес-центр5 березня 2019, 17:03

Обговорюємо перспективи розвитку Луганщини: Віталій Жувако

Вирішення питань у соціальній сфері визначили пріоритетним жителі Красноріченської  об’єднаної територіальної громади. Про це розповів Красноріченський селищний голова Віталій Жувако, коментуючи План перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки.

Протягом грудня-січня тривали громадські обговорення плану розвитку Кремінського району, куди надали свої пропозиції представники ОТГ. Документ було ухвалено на другому засіданні районної Ради регіонального розвитку.

За словами Віталія Жувако, найближчим часом особливу увагу буде приділено наближенню соціальних послуг до населення: «У минулому році ми запустили роботу нового ЦНАПу в селищній раді. Це значна подія, адже людям стало набагато зручніше отримувати послуги. Зараз працюємо над розширенням їх переліку та удосконаленням процесу їх надання».

Пропозиції до планів перспективного розвитку Кремінщини надавалися з урахуванням стратегії розвитку Красноріченської ОТГ. Серед запропонованих проектів – удосконалення і розвиток освітнього простору, медичної галузі, сфери культурної, а також підвищення туристичної привабливості території.

«У нас також заплановано покращення доступу населення до якісної питної води. Зокрема, відновлення водопостачання у с. Бараниківка. Крім того, у цьому населеному пункті реалізуватиметься проект із будівництва очисних споруд, – зауважив селищний голова. – Звісно, гостро стоїть тема ремонту доріг. З цією метою минулого року ми закупили рециклер – установку, за допомогою якої будемо здійснювати ямковий ремонт доріг на території громади».

Працюють у Красноріченській ОТГ також над залученням інвестицій до сільськогосподарських підприємств. Це сприятиме розвиту малого та середнього бізнесу та створенню нових робочих місць, а отже – і економіки громади.

Варто зазначити перспективні плани розвитку районів увійшли до складу проекту Плану перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки. Після етапу громадських обговорень його буде затверджено на засіданні обласної Ради регіонального розвитку та представлено Президенту України.