Прес-центр12 грудня 2018, 18:12

Обговорюємо перспективні плани Луганщини: Євген Назаров

«Наше спільне завдання – зупинити відтік людей, а особливо молоді, з Луганщини. Саме тому ми маємо відповідально підійти до планування розвитку територій», – зауважив директор Луганського центру професійної технічної освіти Державної служби зайнятості Євген Назаров, коментуючи ініціативу Президента України щодо проведення Рад регіонального розвитку.

«Громади, розуміючи свій потенціал, повинні створити інфраструктуру, необхідну для соціально-економічного розвитку. Маючи у своєму рідному містечку або селі вдалі реалізовані проекти – символи позитивних змін, молодь повірить у свої громади та захоче залишитися вдома, а не емігрувати в інші країни. Дитина має отримати освіту і працювати вдома на благо рідного краю», – підкреслив Євген Назаров.

Він також нагадав, що на Луганщині відновили свою роботу та активно працюють флагмани освіти Східної України: Луганський обласний військовий ліцей ім. Героїв молодої гвардії, Луганський державний університет внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренка, Східноукраїнський університет ім. В. Даля, Луганський національний університет ім. Т. Шевченка. Крім того, наступний навчальний рік на території області почне Луганський національний аграрний університет. Таким чином, для випускників шкіл, незважаючи на війну, створені умови для здобуття вищої освіти на території нашої області.

За словами Євгена Назарова, серед основних викликів є ризик втрати робочої сили в цілих галузях. 

«Роботодавці наразі потребують кваліфікованих спеціалістів, у тому числі й робітничих професій. Підприємства пропонують гідну заробітну плату. Це стосується як промислового, так і аграрного сектору. Ми маємо шанс зупинити трудову еміграцію. Головне, щоб люди зрозуміли – влада повернулася до них обличчям», – додав директор Луганського центру професійної технічної освіти.

Завдяки Раді регіонального розвитку, кожна громада визначить пріоритети свого розвитку. Усі перспективні плани розвитку територій будуть складені в одну дорожню карту. Таким чином, Луганщина і вся країна в цілому побачить чіткий шлях розбудови на найближчі 3-5 років.