Прес-центр11 грудня 2018, 11:12

Обговорюємо перспективні плани Луганщини: Микола Надулічний

Під час розробки перспективних планів розвитку області та обговорення на засіданнях Рад регіонального розвитку мають враховуватися права осіб з інвалідністю. Про це розповів голова Луганської асоціації осіб з інвалідністю Микола Надулічний.

«У Плані розвитку приділено увагу об’єктам соціальної сфери, в тому числі закладам для осіб з інвалідністю. Це дуже важливо для Луганщини, оскільки через війну ми втратили обласну мережу лікувальних закладів та спеціалізованих закладів для цієї категорії громадян», – зауважив Микола Надулічний.

Так, на засіданні обласної Ради регіонального розвитку під головуванням в.о. голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя було представлено План перспективного розвитку Луганщини. Зокрема, в ньому йдеться про будівництво спеціального пристосованого житлового корпусу, який має відповідати міжнародним нормам стаціонарного догляду ліжко-хворих осіб похилого віку та осіб з інвалідністю Кремінського обласного будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів. Крім того, заплановано капітальний ремонт Луганського обласного центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження», що в м. Кремінна.

«Йдеться не лише про об’єкти охорони здоров’я та соцсфери. У ході обговорень на місцях повною мірою повинні бути враховані інтереси осіб з інвалідністю. За підтримки Президента і активній позиції громад, ми маємо можливість у найближчі три-п’ять років створити сприятливе соціальне середовище. Саме тому Луганська асоціація осіб з інвалідністю долучається до обговорень перспективних планів та підтримує ініціативу Президента щодо створення дорожніх карт розвитку на 2019-2021 роки. Перед нами стоїть багато викликів, і важливі завдання ми можемо вирішити лише об’єднавши зусилля», – сказав очільник Асоціації.