Прес-центр25 лютого 2019, 15:02

Обговорюємо перспективні плани Луганщини: Сергій Войтенко

Відновлення сфери освіти, медицини та культури – провідні напрями розвитку Чмирівської об’єднаної територіальної громади. Про це повідомив Чмирівський сільський голова Сергій Войтенко, коментуючи результати громадських обговорень Перспективного плану розвитку Старобільського району на 2019-2021 роки.

Громадські обговорення Плану тривали у грудні-січні, а на другому засіданні Ради регіонального розвитку Старобільського району документ було ухвалено. До його складу увійшли проекти розвитку Чмирівської ОТГ.

Мешканці громади активно долучилися до процесів складання та обговорення планів стратегічного розвитку: «У нас діють декілька громадських організацій, зокрема активно працюють «Чмирівський світанок», організація ветеранів, Молодіжна рада. Всі вони беруть активну участь у житті громади», – зауважив Сергій Войтенко.

На карті громади уже з’явився маркер розвитку – сучасний ЦНАП, який надає понад 100 адміністративних послуг не лише жителям Чмирівської ОТГ, а й усього Старобільського району. Там, зокрема, можна оформити внутрішні паспорти громадян України у вигляді ID-картки та закордонні паспорти.

За словами сільського голови, соціальний ландшафт території скоро доповнять інші соціальні об’єкти. У громаді реалізується великий проект з ремонту шкіл, що фінансується за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та розрахований на три роки. Крім цього, триває будівництво амбулаторії.

«Також ми розвиваємо наше комунальне підприємство «Обрій». Буде закуплено спеціальне обладнання для виготовлення паливних брикетів, щоб перевести заклади освіти на твердопаливні котли та зменшити використання газу, а відповідно і заощадити кошти. Ще планується виробництво тротуарної плитки», – розповів Сергій Войтенко.

Співпраця бізнесу та місцевої влади сприятиме зростанню економіки, вважає голова громади, а тому підтримує ініціативи місцевих підприємців створювати об’єкти енергетичної галузі. Один із таких проектів – будівництво сонячної електростанції, реалізація якого має дати нові робочі місця для жителів Чмирівської ОТГ та доходи у місцевий бюджет.