Прес-центр13 грудня 2018, 14:12

Обговорюємо перспективні плани Луганщини: Віра Гурова

Одним із пріоритетних напрямів діяльності Луганщини є розвиток сільської медицини. Про це наголошено під час нещодавнього засідання Ради регіонального розвитку на обласному рівні, яке провів виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь. Більш того, зазначений напрям є одним з наданих регіонам доручень Президента України Петра Порошенка на засіданні Ради регіонального розвитку на державному рівні.

Для Попаснянського району – це одне із завдань сьогодення.

«Надання якісних медичних послуг населенню прифронтової території – найголовніша мета всієї сфери охорони здоров’я Попаснянщини», – зазначила головний лікар Комунального некомерційного підприємства «Попаснянський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Віра Гурова.

Одним із перших кроків задля досягнення цієї мети стало будівництво на території Мирнодолинської селищної ради у селищі Підлісне сучасної амбулаторії.

«Робота в цьому напрямку розпочалася ще на початку 2018 року. До кінця ІІ кварталу 2019 року будівництво амбулаторії планується закінчити», – прокоментувала Віра Гурова.

«У цьому населеному пункті приміщення для надання медичних послуг належної якості не було, – зазначила головний лікар. – Саме тому прийнято рішення розпочати цей проект. Крім того, були дотримані й інші умови для його успішної реалізації. А саме –  пріоритетність щодо розвитку медицини у сільській місцевості, робота молодого перспективного лікаря, який і продовжуватиме тут медичну практику, та залучення коштів для реалізації проекту на умовах співфінансування з державного і місцевого бюджетів – 5,97 мільйонів гривень і 597 тисяч гривень відповідно», – додала вона.

Ще одним важливим чинником щодо впровадження проекту з будівництва нової амбулаторії у Підлісному стало те, що переважна кількість населення у селищі – люди літнього віку, які потребують найбільшої уваги з боку медичних працівників.