Прес-центр23 cічня 2019, 16:01

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Геннадій Іваненко

Завдяки децентралізації, об’єднані територіальні громади Луганщини отримали додаткове фінансування. Про це зауважив заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Іваненко.

«На сьогодні ми маємо декілька громад, які активно розвиваються, серед них – Новопсковська, Троїцька, Біловодська. Вони успішно готують і реалізують проекти Державного фонду регіонального розвитку і проекти місцевого розвитку. Багато проектів також було втілено за рахунок міжнародної технічної допомоги. Децентралізація дала можливість громадам створювати нову інфраструктуру, необхідну для соціально-економічного розвитку», – зазначив Геннадій Іваненко.

За його словами, значну роль у плануванні розвитку територій відіграють самі жителі. «Розроблені у громадах стратегії розвитку опираються на сильні сторони території та потреби її жителів, аби кожна громада максимально реалізувала свій потенціал. Люди самі на місцях розуміють, що їм потрібно, чи то будівництво дитсадочків, водопостачання, відновлення клубу або навчальних закладів. Тому відповідно до реформи децентралізації влада віддається на місця», – додав заступник голови облдержадміністрації.

Об’єднання територіальних громад, яке триває на Луганщині, покликане усунути існуючі недоліки системи місцевого самоврядування, тому облдержадміністрація продовжуватиме вживати усі передбачені законом заходи сприяння цьому процесу.

Геннадій Іваненко також нагадав, що зараз по всій території Луганської області тривають громадські обговорення перспективних планів розвитку. У кожному районі відбудуться засідання місцевих Рад регіонального розвитку, де будуть затверджені плани розвитку, які представлять на Другому засіданні обласної Ради регіонального розвитку з представленням його Президенту України.