Прес-центр29 грудня 2018, 10:12

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Лариса Махура

«В галузі соціального захисту одним з пріоритетних є комплексний проект «Капітальний ремонт позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Мрія», – зауважила заступник голови Кремінської райдержадміністрації Лариса Махура, коментуючи проект Плану розвитку територій Кремінського району на 2019-2021 роки.

За її словами, реалізація цього проекту дозволить підвищити рівень надання оздоровчих послуг дитячому населенню не лише району, а й усієї області. Вартість капітального ремонту «Мрії» складає 41,5 млн грн та передбачає співфінансування з районного бюджету в розмірі 10%.

«На теперішній час за рахунок коштів районного бюджету виготовлено проектно-кошторисну документацію. Унікальність розташування Кремінського району, його природно-кліматичний, рекреаційний потенціал, перспектива використання аеротерапії спонукали на залучення інвестицій для виконання зазначеної програми. На даний час заклад оздоровлення та відпочинку не є конкурентоспроможним на ринку оздоровчих послуг області та потребує проведення реконструкції. Наприклад, з чотирьох корпусів діючим залишається лише один», – зазначила Лариса Махура.

Першочерговими завданнями проекту визначено проведення реконструкції чотирьох спальних корпусів, адміністративного корпусу, їдальні та благоустрій території.

«Зараз заклад приймає до 400 осіб протягом літнього оздоровчого сезону, а після проведення капітального ремонту можливість оздоровитись в належних умовах матимуть понад п’ять тисяч осіб. Крім того, реалізація проекту забезпечить комплексний розвиток дитячого відпочинку, створення високоприбуткового об’єкту економіки району та передумов для залучення додаткових інвестицій. Згідно з розрахунками, для використання оновленого закладу відпочинку знадобиться понад 20 робочих місць», – наголосила заступник голови райдержадміністрації.

Капітальний ремонт позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Мрія» увійшов до проекту Плану розвитку територій Кремінського району на 2019-2021 роки та на рівні з іншими має глобальний характер для розвитку району. Проект Плану знаходиться етапі громадського обговорення.