Прес-центр3 cічня 2019, 08:01

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Олег Клименчуков

Підтримка та розвиток фізичної культури і спорту – важливий напрям роботи на Луганщині. На цьому було наголошено під час засідань Рад регіонального розвитку, що пройшли в усіх районах області.

«Розвиток спорту та спортивної інфраструктури в Луганській області, створення умов для реалізації ініціатив в сфері фізичної культури та спорту активними громадянами та громадським організаціям на території області – таку місію має Луганська обласна асоціація фізичної культури і спорту. Саме тому наша громадська організація підтримує проект Перспективного плану розвитку територій Луганської області на 2019-2021 роки, де окрему увагу приділено розбудові спортивної інфраструктури», – наголосив голова Асоціації Олег Клименчуков.

Варто зазначити, що проект Перспективного плану розвитку територій Луганської області на 2019-2021 роки був представлений на засіданні обласної Ради регіонального розвитку, яке провів виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь. Зараз громади обговорюють перспективні плани розвитку територій.

Так, у Плані йдеться про заходи з модернізації Обласної комунальної установи «Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп» на загальну суму 61,5 млн грн. Зокрема, проект передбачає будівництво двох будинків для проживання спортсменів, реконструкцію легкоатлетичного ядра стадіону, тренажерної зали, підтрибунних приміщень, придбання обладнання та інвентарю, реконструкцію існуючих будівель, облаштування модульної котельні тощо.

«В умовах, коли через воєнні дії структура обласних спортивних закладів була практично втрачена, відновлення спортивного центру «Олімп» стала важливим кроком до розвитку професійних видів спорту на Луганщині. Реалізація проекту відкриє нові можливості для розвитку здібностей молоді у дитячо-юнацькому, резервному спорті та спорті вищих досягнень», – зауважив Олег Клименчуков.

Також голова Луганської обласної асоціації фізичної культури і спорту закликав громадян під час обговорень перспективних планів розвитку приділити належну увагу питанню розбудови спортивної інфраструктури на територіях громад.

Згідно з Перспективним планом розвитку Луганщини, протягом 2019 року в області продовжується реалізація заходів, спрямованих на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям. Зокрема, заплановано ввести в експлуатацію чотири футбольних майданчика у Попаснянському районі, у м. Лисичанську та смт Новопскові. Загальна сума фінансування складає 6,2 млн грн за рахунок державного та місцевих бюджетів.