Прес-центр28 грудня 2018, 15:12

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Олена Сєрікова

«Влада на всіх рівнях має підтримувати створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу», – зауважила начальник Служби у справах дітей Біловодської селищної ради Олена Сєрікова, коментуючи проект Перспективного плану розвитку Біловодської громади на 2019-2021 роки. Одним із пунктів плану є проект будівництва житла для дитячого будинку сімейного типу в смт Біловодськ. Вартість будівництва складає 9,7 млн грн.

За словами Олени Сєрікової, родина чекає на нове житло з 2013 року, проте здійснити проект завадили воєнні дії. Наразі сім’я, де виховується шестеро діточок (четверо з них є прийомними) проживає у с. Городнє Біловодського району.

Доки тримаються несприятливі погодні умови, будівництво тимчасово призупинили. Роботи планують завершити у 2019 році.

 «У нас 11 дітей з району знаходяться у закладах інституційного догляду на території області. На жаль, у них немає родичів, які б змогли забрати малечу у свої родини. З огляду на реформування системи інституційного догляду та виховання, беззаперечно, існує потреба у збільшенні прийомних сімей та створенні нових будинків сімейного типу. Це можливо за умови, якщо держава підтримає родини, які беруть на себе таку відповідальність», – зауважила Олена Сєрікова.

Загалом у Біловодському районі проживають чотири прийомні родини.

Зауважимо, що роботи з будівництва ведуться на виконання Постанови КМУ «Про затвердження Порядку та умов надання у  2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа» № 877 від 15.11.2017. Ще один будинок буде зведений у смт Білолуцьк Новопсковського району (загальна кошторисна вартість будівництва складає 9,28 млн грн).

Для реалізації проектів розроблена проектно-кошторисна документація, отримані містобудівні умови і позитивні висновки експертизи проектно-кошторисної документації та ведуться будівельні роботи.

Нагадаємо, на виконання доручення Президента України Петра Порошенка у грудні поточного року на засіданні Ради регіонального розвитку Біловодського району був представлений проект Перспективного плану розвитку Біловодської об’єднаної територіальної громади на 2019-2021 роки. Зараз проект знаходиться на громадському обговоренні.