Прес-центр29 грудня 2018, 11:12

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Ольга Лішик

Громадяни похилого віку та особи з інвалідністю потребують турботи та постійної уваги з боку держави. Саме тому обласна влада тримає це питання на постійному контролі. Про це заявила заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, коментуючи Перспективний план розвитку територій Луганської області на 2019-2021 роки.

Одним із пунктів Плану є проект будівництва спеціального житлового корпусу Кремінського обласного будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів, що розташований у селищі Стара Краснянка.

За словами Ольги Лішик, попередня вартість будівництва складає 7 млн гривень. Об’єкт буде пристосований для потреб підопічних інтернату та відповідатиме міжнародним нормам стаціонарного догляду за ліжкохворими особами похилого віку та особами з інвалідністю.

«Наявна матеріальна база стаціонарних ліжко-місць Кремінського обласного будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів недостатня для даної установи, морально застаріла та потребує повної реконструкції. Проблему можна вирішити шляхом будівництва нового, пристосованого житлового корпусу. Це також у перспективі дозволить економити бюджетні кошти та забезпечити підопічних установи якісними послугами стаціонарного догляду», – пояснила Ольга Лішик.

Нагадаємо, 12 листопада поточного року Президент України Петро Порошенко провів щорічну Раду регіонального розвитку. Глава держави доручив представникам влади всіх рівнів розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки.

На виконання доручення Президента України в.о. голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної Сергій Філь провів 30 листопада 2018 року обласну Раду регіонального розвитку.

Ради регіонального розвитку як консультативно-дорадчі органи утворені у кожному районі Луганської області. На їх засіданнях будуть підбиті підсумки роботи та затверджені плани розвитку територій. На їх основі буде сформований перспективний План розвитку територій Луганської області на 2019-2021 роки. Він має стати частиною єдиного перспективного Плану розвитку України, ініційованого Президентом України Петром Порошенком.