Прес-центр20 грудня 2018, 14:12

Обговорюємо перспективний план розвитку Луганщини: Тимофій Нечепуренко

Одним із пілотних проектів, який впроваджується на території Попаснянського району в рамках презентованого наприкінці листопада плану Регіонального розвитку Луганщини, є будівництво повітряної лінії електропередач потужністю 220 кВт, що з’єднає Кремінский і Попаснянський райони.

«Забезпечення стабільного електропостачання північних районів Луганської області – це основне завдання проекту з будівництва повітряної лінії електропередач. Попаснянська райдержадміністрація виступила замовником детального плану території під розміщення відповідного об’єкту, що на теперішній час розроблено і затверджено в установленому законодавством порядку. Інвестором проекту виступила Національна енергетична компанія «Укренерго», проектантом – Державне підприємство «УКРНДПІЦИВІЛЬБУД» з міста Києва», – прокоментував виконуючий обов’язки начальника відділу архітектури та містобудування Попаснянської райдержадміністрації Тимофій Нечепуренко. 

Загальна вартість реалізації проекту складає понад 1,5 мільярди гривень, з яких 138 тисяч – розробка детального плану. Кошти виділила Національна енергетична компанія «Укренерго».

Відбуватиметься будівництво шляхом реконструкції підстанції «Ювілейна», що у Лисичанську, та будівництва на території Кремінського району підстанції «Кремінська» потужністю 500 кВт. Нова лінія електропередач буде завдовжки 10 кілометрів. Роботи з монтажу вже розпочаті, і на території Білогорівської селищної ради Попаснянського району вже змонтовано електроопори.

«Розробка зазначеного проекту стала нагально важливою у зв’язку із тим, що основне джерело енергопостачання території області перебуває у вкрай аварійному стані та розміщено поблизу лінії розмежування, а деякі його частини взагалі знаходяться на тимчасово непідконтрольній українській владі території», – пояснив Тимофій Нечепуренко.

За його словами, впровадження цього проекту сприятиме залученню інвестицій у Луганську область, зокрема на такі потужні підприємства Попаснянського району як ПРАТ «ЛІНІК», ТОВ «Азот» тощо.