Прес-центр26 грудня 2018, 16:12

Обговорюємо План перспективного розвитку Луганщини: Валерій Каут

«Плідна співпраця сільгосптоваровиробників та влади на всіх рівнях сприяє розвитку галузі, підвищенню рівня конкурентоспроможності продукції, а також залученню інвестицій в регіон», – зауважив Валерій Каут керівник сільгосппідприємства «КАУТ» (Кремінський район), коментуючи План перспективного розвитку Луганщини.

За його словами, сільське господарство є перспективним сектором розвитку регіону, особливо, коли Луганщина через військові дії втратила майже весь свій промисловий потенціал. Тому розбудова інфраструктури Кремінського району (та області загалом) можлива за умови розвитку малих та середніх підприємств аграрного сектору.

«Розробляючи План перспективного розвитку на найближчі три-п’ять років, ми повинні враховувати найбільш вразливі ризики, один з яких – ризик втрати робочої сили в аграрній галузі, особливо молодих спеціалістів. За умови тісної взаємодії приватного сектору та влади на всіх рівнях, заробітна плата у сільському господарстві буде гідною, а соціальне середовище у сільських районах – сприятливим для розвитку громади», – зазначив член Ради регіонального розвитку Кремінського району Валерій Каут.

Підприємство «КАУТ» стабільно працює та постійно збільшує обсяги виробництва, отримує високі врожаї озимої пшениці, соняшнику, кукурудзи та інших сільськогосподарських культур. У 2018 році посівна площа по підприємству становила 2750 га. Господарством зібрано зернових та зернобобових культур на площі 1450 га, намолочено 6420 тонн зерна при середній врожайності 44,3 ц/га.

З власниками земельних паїв підприємством укладено 555 договорів оренди земельних часток (паїв), за якими сплачено понад 4,5 млн грн. орендної плати. Розрахунки по заробітній платі та обов’язковим платежам проводяться своєчасно, заборгованість відсутня. «Ми дбаємо про своїх людей, про їх добробут, тому щорічно переглядаємо розмір орендної плати за земельні паї – це і збільшення доходів селян та їх платоспроможності, а також надходжень до державного та місцевих бюджетів», – вважає Валерій Каут.

Своїм прикладом сучасний керівник доводить, що держава починається з кожного з нас. Для нього – це дбайливе ставлення до майбутнього покоління та людей похилого віку, працівників господарства та патріотична, громадська позиція.