Прес-центр8 cічня 2019, 17:01

Обговорюємо плани перспективного розвитку Луганщини: Аліна Адамчук

На Луганщині продовжиться відновлення культурної сфери. Про це свідчить проект Перспективного плану розвитку територій Луганської області на 2019-2021 роки, де напряму культури приділено окрему вагу.

«Протягом останніх років значна увага обласної влада приділялася відбудові об’єктів культури на Луганщині. На підконтрольну українській владі територію області з м. Луганська до м. Сєвєродонецька було переміщено шість обласних закладів культури, які успішно відновили свою роботу. Ми пишаємося досягненнями професійних діячів культури та аматорів, і саме тому й надалі ми повинні сприяти духовному збагаченню краю», – зауважила начальник управління культури, національностей та релігій Аліна Адамчук, коментуючи План.

Так, у проекті заплановано проведення ремонтно-реставраційних робіт пам’ятки архітектури місцевого значення під назвою «Особняк (мур)», розташованої у м. Старобільськ по вул. Гімназичній (будівля Луганського обласного краєзнавчого музею). Загальна кошторисна вартість робіт буде визначена після розробки науково-проектної документації на ремонт будівлі Луганського обласного краєзнавчого музею, розробка якої буде завершена до кінця поточного року. Роботи планується виконати протягом 2019-2021 років за кошти обласного бюджету.

Крім того, у 2019 році капітальний ремонт заплановано у приміщеннях будівлі гуртожитку КЗ «Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім. С.С. Прокоф’єва». Загальна сума робіт складає 3,46 млн грн. Ремонт планується виконати за кошти Європейського Інвестиційного Банку в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.