Прес-центр1 червня 2018, 17:06

Об’єднані сили відзвітували про боротьбу з незаконним переміщенням товарів

Сьогодні, 01 червня, в м. Краматорську Донецької області відбувся брифінг представників Об’єднаних сил про результати діяльності протягом першого місяця проведення операції щодо запобігання незаконному переміщенню товарів та вантажів через лінію розмежування, а також посилення правоохоронної діяльності.

У заході взяли участь заступник Командувача об’єднаних сил полковник Олександр Доманський та заступники Командувача об’єднаних сил з питань застосування ДПСУ, СБУ, НГУ, Національної поліції України, командири оперативно-тактичного рівня, представник ДФС України.

Так, полковник Олександр Доманський повідомив, що силами та засобами підрозділів Об’єднаних сил с початку введення в дію операції у результаті здійснених заходів на контрольних пунктах в’їзду-виїзду проведено детальний огляд та пропуск понад 152 тисяч транспортних засобів і більше 1 млн 100 тис громадян. Виявлено 107 фактів порушення порядку переміщення товарів та здійснення господарської діяльності в зоні Об’єднаних сил.

За його словами, впродовж місяця з незаконного обігу вилучено торгово-матеріальних цінностей на суму 3 млн 300 тис грн. З початку проведення Операції об’єднаних сил попереджено три спроби переміщення готівки через лінію розмежування на суми 76,5 тис. доларів США та 35600 грн. Повернуто 214 транспортних засобів у зв’язку з порушенням вимог наказу Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. Здійснено оформлення трьох гуманітарних організацій та оглянуто гуманітарних вантажів загальною вагою понад 740 тонн, пропуск яких здійснювалося через КПВВ «Новотроїцьке».

«Вважаємо, що в цілому розпочата робота по боротьбі з незаконним перетином товарів дала певні результати. Завдання посадовим особам Об’єднаних сил визначені та реалізуються. Для повного завершення таких ганебних явищ необхідно здійснити ще багато системних перетворень, які, сподіваємося, разом з місцевою владою, громадськістю вдасться в найближчий час реалізувати», – зазначив полковник Олександр Доманський.

Заступник Командувача заявив, що головний принцип діяльності Об’єднаних сил – прозорість, відкритість та послідовність – буде застосовуватись і у боротьбі з незаконним переміщенням товарів. Також полковник закликав небайдужих громадян і громадські організації до співпраці, насамперед, у цьому питанні.