Прес-центр16 cічня 2019, 16:01

Об’єднання українських земель збагатило культуру нашої держави, – Ірина Дячук

«Проголошення Акта злуки ознаменувало об’єднання українських земель в єдину державу. Це призвело до злиття двох культур та взаємного їх розвитку та збагачення культури нашої країни», – зауважила директор Луганського обласного  центру народної творчості Ірина Дячук.

За її словами, українська Соборність як взаємне духовне збагачення актуальна для нашого сьогодення як і сто років тому. Особливо важливо донести цю ідею та її значення до молодого покоління. «На жаль, учнівська та студентська молодь Луганщини не дуже обізнана з цієї теми. Зі свого боку, тому наш обласний центр народної творчості влаштовує просвітницькі заходи. Минулого року ми робили карту вишиванок, і цього року наші методисти підготували новий інтерактивний захід, присвячений цій знаменній даті», – розповіла Ірина Дячук.

Так, 22 січня 2019 року у Луганському обласному центрі народної творчості відбудеться культурно-просвітницький захід «Соборна мати Україна – одна на всіх». Усіх охочих запрошують до світлиці о 13 годині.  

«Ми вважаємо своїм обов’язком познайомити молодь з особливостями культури Східної та Західної України, розповісти про джерела народних традицій», – додала директор Луганського обласного центру народної творчості.

Нагадаємо, День Соборності України відзначається щорічно 22 січня у день проголошення у 2019 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.