Прес-центр29 грудня 2018, 12:12

Обласна база «Олімп» модернізується у Центр олімпійської та паралімпійської підготовки, – Сергій Філь

За кошти держбюджету на суму 4 млн гривень придбано та передано на Луганщину професійне гімнастичне обладнання.

«Приємно, що напередодні новорічних та різдвяних свят наша область отримала такий цінний подарунок. Нове спортивне обладнання – це ще один крок на шляху до відновлення спорту в регіоні. Зараз для Луганщини принципово важливе питання модернізації єдиної обласної фізкультурної бази «Олімп» у Центр олімпійської та паралімпійської підготовки спортсменів і осучаснення гімнастичної зали Центру. У найближчих планах – установка обладнання та створення відповідних умов для підготовки спортсменів. Упевнений, незабаром на базі модернізованого Центру «Олімп» будуть тренуватись не тільки гімнасти області, а й члени національної збірної зі спортивної гімнастики», – сказав виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

Так, згідно з наказом Міністерства молоді та спорту України «Про придбання спортивного обладнання та інвентарю довгострокового використання для забезпечення підготовки та участі національних збірних команд з видів спорту у міжнародних змаганнях» Луганська область отримала нове професійне обладнання та інвентар для спортивної гімнастики на загальну суму близько 4 млн гривень. А саме: поміст для вільних вправ, бруси гімнастичні, столи для опорного стрибка, містки та доріжки, гімнастичні перекладини, спортивних коней, мати, акробатичні доріжки та інше.

Сергій Філь висловив подяку Міністерству молоді та спорту України на чолі з Ігорем Ждановим за значну підтримку нашої області.