Прес-центр16 травня 2018, 11:05

Обласна екологічна інспекція очікує на реформування, – брифінг

Реформування Державної екологічної інспекції у Луганській області та питання її поточної діяльності розглянуто на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації.

Про це доповів начальник територіального підрозділу Державної екологічної інспекції України Анатолій Гацько.

Реформування системи державного контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища передбачає впровадження системи моніторингу та спрощення системи контролю шляхом ліквідації Державної екологічної інспекції України та її територіальних підрозділів разом зі створенням нового органу – Державної природоохоронної служби України.

«Ефективна державна система запобігання екологічним правопорушенням, моніторинг стану навколишнього середовища, зниження тиску на бізнес-середовище, широке залучення громадськості до нагляду, утворення єдиного інтегрованого органу природоохоронного моніторингу та нагляду – серед основних напрямів діяльності Служби», – наголосив Анатолій Гацько.

Він також нагадав, що Інспекцією з листопада 2014 року відновлено державний нагляд за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на підконтрольній українській владі території Луганщини.

З того часу підрозділ займається забезпеченням екологічної безпеки та раціонального природокористування на території області в нових умовах.

Анатолій Гацько зауважив, що у зв’язку з проведенням бойових дій проведення державного нагляду за охороною навколишнього природного середовища є ускладненим.

Громадяни найчастіше звертаються до обласної інспекції з фактами порушення вимог природоохоронного законодавства, актуальними є питання надання правової допомоги стосовно недопущення та усунення цих порушень, захисту прав громадян, які потерпають унаслідок порушень вимог чинного законодавства.