Прес-центр30 вересня 2022, 14:09

Обласна лікарня та обласний онкологічний диспансер отримали сучасні апарати ультразвукової діагностики від Червоного Хреста

«Наші заклади охорони здоров’я продовжують відновлення діяльності на території України, вільній від окупантів. Лікарі-переселенці надають високоспеціалізовану медичну допомогу луганчанам та місцевим жителям. І ми вдячні партнерам, які усіляко допомагають медзакладам області», - зазначила заступниця начальника Луганської обласної військової адміністрації Катерина Безгинська.

Так, Товариство Червоного Хреста забезпечило два заклади охорони здоров’я обласного підпорядкування обладнанням ультразвукової діагностики, що дозволить розширити можливості медиків у своєчасній та якісній діагностиці.

Зокрема, КНП «Луганська обласна клінічна лікарня», що базується в Дніпрі, вже введено в експлуатацію апарат ультразвукової діагностики  високого класу MyLab X 5 італійського виробництва з чотирма видами датчиків та набором спеціальних програм для кардіологічних, акушерсько-гінекологічних, урологічних обстежень та досліджень щитоподібної залози.

КНП «Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер» зараз базується на Рівненщині. Медзакладу партнерами надано портативний апарат ультразвукової діагностики Wireless Probe Type Ultrasound Scanner.

Завдяки компактним розмірам та широкому спектру можливостей апарат став незамінним супутником лікарів, що здійснюють поліклінічний прийом.

Лікар може негайно обстежити серце (як у дітей так і у дорослих), черевну порожнину, органи сечостатевої системи, органи грудної клітини, плевральні порожнини, плевральну рідину, репродуктивні органи під час вагітності.