Прес-центр20 травня 2021, 17:05

Обласна робоча група з питань ефективності використання держмайна провела перше засідання

Цю робочу групу утворено розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая від 7 травня 2021 року № 317.

Як повідомив голова робочої групи, перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов, у січні Уряд за пропозицією Фонду державного майна України доручив облдержадміністраціям взяти функції з управління майном, яке залишилося у державній власності після процесу приватизації.

«Надана низка доручень Урядом та Офісом Президента України щодо врегулювання цих питань. Тому необхідно підготувати узгоджені пропозиції стосовно можливості прийняття такого майна та визначення органу, до сфери управління якого воно буде належати», – зазначив Олексій Смирнов та наголосив, що Офісом Президента України надані стислі терміни для розв’язання відповідних питань.

Зокрема, відносно майна житлового фонду – до кінця травня поточного року.

Слід зауважити, що передача майна житлового фонду в управління облдержадміністрацій тимчасова і необхідна для організації процесу подальшої передачі в територіальні громади.

Найбільше відповідних об’єктів – на території військово-цивільних адміністрацій: міста Лисичанськ та міста Гірське. Загалом таких територій в області п’ять. Крім вищеназваних, це Нижньодуванська, Марківська та Чмирівська громади.

Пропозиції та зауваження щодо визначення механізмів передачі об’єктів житлового фонду, інженерних та захисних споруд члени робочої групи розглянули разом із представниками громад Луганщини, які доєдналися до засідання в режимі відеоконференції.