Прес-центр15 червня 2017, 15:06

Обласна влада буде вирішувати проблеми «АЗОТу», але виключно у правовому полі

«Обласна влада не менше за працівників об’єднання «АЗОТ» зацікавлена у вирішенні питання із виплатою заробітної плати та відновленні сталої роботи підприємства, адже від цього залежать долі більш ніж чотирьох тисяч сєвєродонецьких родин. І сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відстоює інтереси азотівців на державному рівні», – заявив заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян під час зустрічі із учасниками акції протесту «АЗОТ має працювати!»

Сьогодні, 15 червня, працівники ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання АЗОТ» прийшли до облдержадміністрації, вимагаючи втручання обласної влади у ситуацію, яка склалась на головному бюджетоутворюючому підприємстві міста, та закликали голову облдержадміністрації ініціювати націоналізацію підприємства.

Вислухавши пікетувальників, Вадим Данієлян наголосив, що, на відміну від політиків та громадськості, обласна влада діє виключно в рамках чинного законодавства, тому прямих механізмів впливу на ситуацію навколо ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання АЗОТ» вона не має.

Для напрацювання покрокового плану розв’язання проблеми він запропонував сформувати ініціативну групу, яка визначить конкретні вимоги працівників підприємства.

Активісти-протестувальники виступили із пропозицією провести в області виїзне засідання комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва з метою ознайомлення депутатів із реальним станом справ на підприємстві та недопущення фізичного знищення виробничих потужностей «АЗОТу».

Нагадаємо, напередодні акції Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз прокоментував ситуацію навколо ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання АЗОТ».

Очільник області наголосив: «Обласна влада незмінно захищає інтереси працівників Луганщини – хіміків, шахтарів, енергетиків тощо. У ситуації з «АЗОТом» ми зацікавлені у відновленні повноцінної роботи цього містоутворюючого підприємства. Відповідні листи від облдержадміністрації направлені до Кабінету Міністрів України та НАК «Нафтогаз України».