Прес-центр30 червня 2017, 16:06

Обласна влада докладає максимум зусиль щодо теплозабезпечення у селі Кримське та смт Нижнє та Тошківка

У результаті постійних обстрілів з боку російських бойовиків пошкоджено магістральний газопровід «Луганськ-Лисичанськ-Рубіжне», через який здійснювалось газопостачання населених пунктів с. Кримське Новоайдарського району, смт Нижнє та Тошківка Попаснянського району через ГРС «Кримське».

Так, без газового опалення у смт Нижнє і Тошківкі залишилось 1242 абоненти та об’єкти соціальної інфраструктури – заклади освіти та охорони здоров’я.

Крім цього, у с. Кримське постраждали 197 будинки приватного сектору та десять квартир у двухповерхівок, а також Кримська загальноосвітня школа І-ІІ ступені – дошкільний навчальний заклад.

У зв’язку з тим, що єдина запірна арматура знаходиться на тимчасово непідконтрольній території, відремонтувати пошкоджений магістральний газопровід дуже складно.

У свою чергу, Луганська облдержадміністрація приділяє особливу увагу цій проблемі. Було проведено робочу нараду з питань тепло- та газопостачання с. Кримське Новоайдарського району, смт Нижнє та Тошківка Попаснянського району через ГРС «Кримське». За результатами опрацьовуються питання встановлення котелень на альтернативних видах палива у соціальних об’єктах, електричних обігрівачів та плит у приватних та багатоквартирних будинках тощо.

Враховуючи те, що мешканці цих територій не мають змогу самостійно придбати вугілля, дрова, електричні обігрівачі або «негазові» котли, Попаснянська райдержадміністрація та військово-цивільна адміністрація села Кримське Новоайдарського району звернулися до міжнародних організацій, а саме – до Міжнародного Комітету  Червоного Хреста України, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Норвезької ради у справах біженців в Україні, Благодійної організації «Благодійний фонд «Адвентистське агентство допомоги та розвитку в Україні» щодо надання гуманітарної допомоги у вигляді обладнання та матеріалів на заміну систем опалення.