Прес-центр4 жовтня 2019, 11:10

Обласна влада готова співпрацювати з громадськими організаціями щодо захисту прав людини, – Юрій Погуляйко

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Юрій Погуляйко разом з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини в Донецькій та Луганській областях Павлом Лисянським провели зустріч з правозахисними і профспілковими організаціями Луганської області вчора, 3 жовтня.

«На жаль, частина Луганщини наразі захоплена російсько-окупаційною адміністрацією, і Україна не має можливості у повній мірі забезпечити конституційні права та свободи для громадян, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, – під час зустрічі зазначив Юрій Погуляйко. – Водночас існують проблеми і на території, підконтрольній українській владі. У їх вирішенні ми покладаємося на співпрацю з правозахисними організаціями, у тому числі з громадськими активістами».

Від імені жителів Луганщини він подякував Павлу Лисянському, який допомагає їм під час своєї роботи, та наголосив, що обласна влада готова співпрацювати з громадськими організаціями щодо захисту прав людини.

На зустрічі обговорювалась низка проблемних питань. Зокрема, щодо заборгованості заробітної плати на підприємствах, невиконання судових рішень щодо виплати пенсій і заробітних плат на користь громадян.

Окремо акцентовано було на проблемах паспортизації жителів непідконтрольної українській владі території Луганської області, порушення прав людини на внутрішніх блок-постах, що розташовані у Новоайдарському і Сватівському районах, осіб з інвалідністю та людей, які перетинають КПВВ «Станиця-Луганська».

Юрій Погуляйко зауважив, що облдержадміністрацією здійснюється комплекс заходів з реалізації державної політики в сфері протидії насильству, зокрема гендерно зумовленому, дотримання прав дітей, протидії торгівлі людьми. Йдеться про інформаційні, освітні та інституційні заходи.