Прес-центр14 липня 2020, 15:07

Обласна влада координує діяльність освітніх закладів під час завершення навчального року та підготовки до наступного

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая його заступник Катерина Безгинська взяла участь у селекторній нараді «Нагальні питання реалізації Закону України «Про повну загальну середню освіту» на території області».

У вітальному слові вона нагадала присутнім, що цього тижня завершується основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Відзначила, що завдяки скоординованим діям усіх структур, залучених до проведення ЗНО, вдалось створити комфортні та безпечні умови для учасників та персоналу на всіх пунктах складання тестів.

Спілкуючись з учасниками наради, директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк надав доручення і рекомендації  щодо організованого завершення навчального року, видачі документів про освіту випускникам 11-х класів, підготовки до організованого початку 2020-2021 навчального року, використання коштів державної субвенції у 2020 році.

З набуттям чинності Закону України «Про повну загальну середню освіту» було розглянуто питання щодо утворення, реорганізації, ліквідації та перепрофілювання закладів загальної середньої освіти.

На селекторну нараду були запрошені заступники голів міських рад та райдержадміністрацій, голови селищних та сільських рад об’єднаних територіальних громад, керівники відділів (управлінь) освіти.