Прес-центр1 червня 2021, 10:06

Обласна влада посилить контроль за підготовкою на місцях об’єктів ЖКГ до опалювального сезону

Про це зазначив сьогодні, 1 червня, перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов.

Він провів перше засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років та сталого проходження опалювального сезону.

Стовідсотково Луганщина повинна бути готовою до 1 жовтня, про що повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай, доповідаючи про планові показники з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до осінньо-зимового періоду, затверджені окремо по кожній території. Наразі підготовка триває згідно з планом.

«Втім, залишаються деякі об’єкти, де ситуація викликає занепокоєння. Тому профільний департамент облдержадміністрації посилить контроль за підготовкою до опалювального сезону на місцях», – наголосив Олексій Смирнов.

Щодо подальшої експлуатації котелень, які не відповідають вимогам чинного законодавства з питань пожежної та техногенної безпеки, він доручив керівникам територій у найкоротший термін провести відповідні наради та визначити алгоритм подальших дій.

Члени штабу також розглянули питання забезпечення організації системи антитерористичної захищеності об’єктів сектору системи життєзабезпечення критичної інфраструктури.

Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг та нещодавно прийняті Урядові рішення присутніх поінформував Віталій Сурай.

Відносно належного утримання пожежних гідрантів перший заступник голови облдержадміністрації акцентував, що на територіях, де існують найбільші проблеми за цим напрямом, приймуть відповідні рішення під час засідань комісій із питань ТЕБ та НС.

Про проблемні питання підготовки до опалювального періоду доповіли енергопостачальники області. Також розглянуто ситуацію навколо включення в роботу ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ».