Прес-центр27 cічня 2022, 18:01

Обласна влада працює над впорядкуванням територій громад Луганщини

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко провела у режимі відеоконференцзв’язку засідання обласної комісії з питань поводження з відходами.

Під час засідання обговорено питання ліквідації несанкціонованого звалища відходів, яке виявлено на землях комунальної власності, розташованих на підконтрольній території, які віднесено до Кадіївської територіальної громади Алчевського району, адміністративний центр якої знаходиться на тимчасово окупованій території. Неврегульованість даного питання унеможливлює виконання органами місцевого самоврядування своїх повноважень у сфері поводження з відходами.

За результатами засідання внесено пропозиції щодо вжиття заходів з приєднання земель до території Гірської територіальної громади з урахуванням вимог щодо нерозривності території для усунення перешкод землекористування, отримання правових підстав розпорядження землями на підконтрольній території та забезпечення можливості організації ліквідації виявленого сміттєзвалища органами місцевого самоврядування і вирішення питання подальшого поводження з відходами відповідно до вимог чинного законодавства.