Прес-центр1 червня 2020, 17:06

Обласна влада привітала вихованців дитячих будинків сімейного типу з Днем захисту дітей

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая його заступник Катерина Безгинська привітала вихованців чотирьох дитячих будинків сімейного типу з Днем захисту дітей.

Спочатку заступник голови ОДА завітала до Рубіжного, де відвідала три сім’ї, які виховують прийомних дітей.

Так, подружжя Олександра та Лідії Кузнецових виховують 10 дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 7 до 17 років. Батько є домогосподарем, а мати працює інженером з охорони навколишнього середовища.

Віталій та Ірина Целухіни виховують дев’ять дітей віком від 2 до 18 років. Символічно, що обидві рідних дитини подружжя також обрали собі професію за покликанням – виховувати молоде покоління. Так, донька працює педагогом-організатором у дитячому садку, за сумісництвом педагогом-організатором, а також навчається у Лисичанському педагогічному коледжі. Син працює вчителем математики та інформатики.

Сім’я Валерія та Юлії Бакшеєвих є вихователями для двох власних дітей, а також семи прийомних. Батько працює машиністом ламінувальної машини на місцевому підприємстві, а мати є домогосподаркою.

Вихованцям цих дитячих будинків сімейного типу було подаровано самокати, м’ячі та солодкі подарунки.

Потім Катерина Безгинська відвідала смт Білолуцьк Новопсковського району. Там вона також відвідала місцевий дитячий будинок сімейного типу. Андрій та Галина Романенко мають трьох власних дітей та виховують шість дітей віком від 6 до 17 років. Дітлахам було подаровано м’ячі, солодкі подарунки, а також планшет, який необхідний дітям для навчання.

Крім того, разом з представниками Товариства Червоного Хреста України Катерина Безгинська привітали вихованців Луганського обласного будинку дитини № 2 з Днем захисту дітей.