Прес-центр17 cічня 2018, 17:01

Обласна влада протидіє негоді

Сьогодні, 17 січня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Вадим Данієлян узяв участь у засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо ускладнення погодних умов на території України.

Захід у режимі відеоконференції провів Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Учасники засідання обговорили питання взаємодії між всіма відомствами області щодо недопущення негативних наслідків при погіршенні погодних умов, а саме забезпечення безпеки людей, координації дій і мобілізації ресурсів для подолання наслідків і оперативного реагування.

Вадим Данієлян також звернувся до керівників служб, які займаються своєчасним реагуванням на надзвичайні ситуації і проводять моніторинг стану систем життєзабезпечення, та підкреслив, що крім розчищення транспортних магістралей також мають бути задіяні енергетичні служби у разі необхідності відновлення електромереж.

За результатами засідання надана низка доручень. Зокрема, необхідно розгорнути штаби для оперативного реагування, перевірити готовість автономних джерел енергоживлення на соціально-значимих об’єктах ЖКГ, медичних закладах, школах, дитячих садках та потенційно небезпечних об’єктах, розгорнути пункти обігріву, забезпечити стовідсоткову готовність інженерної, спеціальної і снігоочисної техніки, автомобілів підвищеної прохідності, пересувних електростанцій, мобільних пунктів обігріву, здійснити профілактичне оброблення дорожнього покриття та прибирання снігу, своєчасно вводити обмеження руху автомобільного транспорту для попередження виникнення заторів.

Наразі робота за цими напрямами на Луганщині успішно триває.