Прес-центр11 червня 2019, 17:06

Обласна влада разом з ПРООН розробляє довідник для об’єднаних громад

 

 

Сьогодні, 11 червня, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко провів засідання робочої групи із супроводження розроблення практичного посібника з організації ефективної фінансової діяльності органів місцевого самоврядування Луганської області в умовах децентралізації.

Участь у заході взяли представники ПРООН, експерти-консультанти та співробітники структурних підрозділів ОДА.

«Сьогодні для нас необхідно напрацювати план заходів для органів місцевого самоврядування та об’єднаних громад, аби вони могли найефективніше використовувати власні бюджети», – окреслив мету засідання Геннадій Іваненко.

Під час заходу були представлені презентації незалежних експертів-консультантів. Так, були обговорені компоненти реформи місцевого самоврядування та децентралізації, моделі розробки оптимальної політики формування дохідної частина бюджету органів місцевого самоврядування в ОТГ.

Крім того, були розглянуті ще декілька моделей організації ефективної фінансової діяльності, а саме «Підвищення ефективного розподілу та використання фінансових ресурсів в ОТГ», «Залучення додаткових фінансових ресурсів та інвестицій для реалізації проектів розвитку в ОТГ» та «Прозорі та підзвітні системи управління фінансами та муніципальною власністю в ОТГ».

Після презентацій вищезазначених моделей між представниками робочої групи були проведено обговорення та зібрані відповідні пропозиції.