Прес-центр10 травня 2017, 15:05

Обласна влада розглядає можливості забезпечення житлом ВПО

Сьогодні, 10 травня, Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів засідання робочої групи з розгляду питань реалізації заходів Регіональної цільової програми підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки.

 

У ході засідання учасники розглянули низку питань щодо забезпечення права на житло для ВПО.

 

Зокрема, йшлося про визначення об’єктів на території Луганської області, які можуть бути використані під житло для переселенців.

 

Роман Власенко зауважив, що голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, з цією метою доручив вивчити ситуацію на вторинному ринку житла у містах та у сільській місцевості.

 

Разом з тим, учасники засідання акцентували увагу на варіантах забезпечення житлом педагогів Луганського Національного університету імені Т.Шевченка, а також медичних працівників, у тому числі, переселенців, для яких планується побудувати триповерховий будинок на 18 квартир у місті Сватове.

 

За результатами розгляду питань, винесених на обговорення, Роман Власенко надав низку доручень. Зокрема, прийнято рішення долучити керівництво міських та районних рад до складання переліку об’єктів, які знаходяться у комунальній власності.