Прес-центр24 червня 2020, 17:06

Обласна влада спільно з НСЗУ вирішує питання фінансування медичних закладів Луганщини

Питання фінансування медичних закладів та реалізація завдань медреформи були обговорені під час зустрічі керівників медичних закладів Луганської області  з Директором Східного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Наталією Будяк.

Зокрема, йшлося про відсутність у переліку пакетів медичних послуг для

укладання договорів з Національною службою здоров’я цілої низки послуг, які

фактично надаються лікувальними закладами вторинного та третинного рівнів. Так, не плануються для фінансування за програмою медичних гарантій послуги з проведення психіатричної експертизи, наркологічної допомоги та експертизи, а також проведення медичних обстежень для військомату та фізіотерапевтична допомога.

Інша проблема відшкодування заробітної плати військовослужбовців та лікарів-інтернів.

Фахівці напрацювали пропозиції щодо можливих варіантів вирішення питань, зазначивши, що фінансування медичних закладів регіону за рахунок місцевих бюджетів не можливе через їх дефіцит.

 

Від імені голови облдержадміністрації-керівника обласної військово-цивільної адміністрації  Сергія Гайдая головному спеціалісту відділу договірної роботи управління у м. Дніпро Східного міжрегіонального департаменту НСЗУ Катерині Кущ було вручено лист подяки за вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я та організації надання медичної допомоги населенню Луганської області.