Прес-центр19 липня 2018, 17:07

Обласна влада сприяє навчанню людей з інвалідністю вести власну справу

У Вінниці відбувся триденний бізнес-тренінг із соціального підприємництва «Започаткування власної справи: теоретичні основи та практичні аспекти», до якого активно долучились  представники громадських організацій людей з інвалідністю з Луганської області.

«Програма тренінгу була досить насиченою та цікавою. Компетентні експерти розказували учасникам про законодавчі засади для бізнесу, запрошені бізнесмени, ділились своїм досвідом успішної власної справи. Всі присутні практикували отримані знання, розробляючи концепцію власної справи», – розповідає директор Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Баранцова.

Так, у навчальну програму входили лекції та практичні заняття з законодавчого регулювання підприємництва, ліцензування та дозвільної діяльності та загальні засади оподаткування підприємницької діяльності в Україні.

Також всіх учасників вчили правильно та змістовно формувати бізнес-план та грамотно аналізувати ринок.

Організатори заходу – Національна Асамблея людей з інвалідністю України (НАІУ) спільно з UCP Wheels for Humanity (США) в рамках Міжнародного проекту  «Тренінги, розширення економічних можливостей, допоміжні технології та послуги медичної/фізичної реабілітації», за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Участь у тренінгу представників з Луганської області відбулась за сприяння управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації та Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями.