Прес-центр12 липня 2017, 14:07

Обласна влада сприяє розвитку громадських організацій Луганщини

У рамках Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017-2020 роки сьогодні відбулось засідання «круглого столу» на тему: «Забезпечення розвитку громадської активності в регіоні та в об’єднаних територіальних громадах Луганщини».

Участь у заході взяли представники органів влади, члени громадських рад та громадські активісти.

Під час засідання обговорені питання щодо забезпечення можливостей вираження інтересів громади в процесі добровільного об’єднання територіальних громад та їх залучення до реформ у Луганській області в рамках роботи Ресурсного центру сприяння розвитку місцевої демократії.

У свою чергу голова правління обласної громадської організації «Громадська ініціатива Луганщини» Тетяна Кіріллова ознайомила учасників «круглого столу» з результатами діяльності Ресурсного центру.

Було відзначено позитивну динаміку регламентації форм участі громади в місцевих справах, зокрема в новостворених об’єднаних громадах.

За останній рік Ресурсний центр ефективно співпрацював в цьому напрямку з Білокуракинською, Новоайдарською селищними громадами, Чмірівською сільською громадою. Головний результат – прийняття статутів, окремих їх положень, які використовуються у напрямку соціально-економічного розвитку громад. Зараз йде співпраця з новоствореною Троїцькою селищною громадою.

Протягом року Ресурсний центр надав біля 400 консультацій громадянам, активістам, представникам громадських об’єднань та органів місцевого самоврядування та провів 13 публічних заходів.

Крім цього на засіданні аналітик ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» Олена Калашнікова розповіла учасникам про периферійні громади в ОТГ – партнери чи падчерки центру.

Друга частина «круглого столу» була присвячена результатам дослідження «Аналіз ефективності державної підтримки проектів регіонального розвитку», який провела команда Всеукраїнської громадської організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення», за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Дослідження проводились протягом березня-квітня 2017 року у п’яти областях України: Луганській, Львівській, Одеській, Чернігівській та Чернівецькій.

Партнером Асоціації у Луганські області виступила ГО «Громадська ініціатива Луганщини.