Прес-центр14 липня 2022, 14:07

Обласна влада та БО «СОС Дитячі містечка» допомогли 289 дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім’ям з Луганщини

Понад 10 років Благодійна організація «Луганське обласне відділення «СОС Дитяче містечко» тісно співпрацює із Луганською обласною державною адміністрацією та службою у справах дітей Луганської обласної державної адміністрації.

У зв'язку з військовою агресією, БО «ЛОВ «СОС Дитяче містечко» веде роботу щодо задоволення нагальних потреб сімей з дітьми та сімей з дітьми, які постраждали в наслідок бойових дій, евакуйованих та знаходяться на тимчасово окупованій території.

Безпека та благополуччя дитини, прозорість, результативність, командна взаємодія та соціальна відповідальність – те, що дозволяє нашій команді бути впевненими у кожному кроці на шляху до втілення нашої місії – щоб кожна дитина зростала у люблячій сім'ї з духовними цінностями.

За сприянням  служби у справах дітей Луганської ОДА, благодійною організацією надається допомога щодо тимчасового переміщення (евакуації) до безпечних територій України,   дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, сімей, які опинились у складних життєвих обставинах та сім’ям опікунів.

Загалом комплексну підтримку та соціальний супровід надається 289 сім’ям, в яких проживає 635 дітей.

В першу чергу родинам надавалась грошова допомога для придбання базових речей. Протягом трьох місяців виплачено багатоцільову грошову допомогу для 425 сімей, в яких проживає 937 дітей. Також виплачено разову багатоцільову грошову допомогу  для 1129 дітей із 705 сімей.

З дітьми та їх батьками шляхом особистих, телефонних та онлайн  консультацій працюють педагоги та психологи. Психологічну підтримку надано 2777 дітям та дорослим. 

Служба у справах дітей облдержадміністрації спільно з Благодійною організацією «Луганське обласне відділення «СОС Дитяче містечко» підтримує тісний зв’язок з вразливими сім’ями, надає необхідну матеріальну та соціально-психологічну допомогу. Продовжують опікуватися переселенцями де в тимчасових притулках разом із сім’ями проживають сотні дітей. Щодня аналізують, що відбувається, з чим до приходять сім’ї з дітьми, щоб мати змогу допомогти сім’ї максимально ефективно.