Прес-центр26 вересня 2018, 18:09

Обласна влада та Федерація профспілок визначили пріоритети спільних дій

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко взяв участь у розширеному засіданні Ради Федерації профспілок Луганської області.

Під час засідання обговорено низку важливих питань області. Зокрема, заборгованість з виплати заробітної плати, реалізація вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб тощо.

Геннадій Іваненко зазначив, що єдиний ефективний механізм погашення заборгованості із заробітної плати є заходи державного контролю за додержанням законодавства про працю. Однак мораторій на проведення перевірок у Луганській області, встановлений Законом України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції», діє майже 4 роки.

Саме тому ініційовано внесення до Верховної Ради проекту Закону України «Про внесення зміни до статті 3 Закону «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» щодо вдосконалення здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю».

Суть законопроекту – діючий мораторій не поширюється на перевірки з питань додержання законодавства про працю та зайнятість населення.

«На даному етапі нові повноваження щодо контролю за додержанням законодавства про працю отримали об’єднані територіальні громади та міські ради, в яких мають бути створені посади інспекторів праці. Як приклад, зараз у Троїцькому, Біловодському, Білокуракинському та Новопсковському районах, де створені ОТГ, заборгованості немає», – наголосив Геннадій Іваненко.

Також заступник голови облдержадміністрації повідомив, що на вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб розроблена Регіональна цільова програма щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області. У  2017-2018 роках з обласного бюджету на вирішення питань переселенців виділено 150,6 млн гривень.

Також Геннадій Іваненко нагадав, що голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації  Юрій Гарбуз запропонував провести на Луганщині виїзне засідання Кабінету Міністрів України.

У роботі засідання Ради взяли участь народні депутати України Віталій Курило та Сергій Дунаєв, представники управлінь Пенсійного фонду, Луганського обласного Центру зайнятості, Фонду соціального страхування в Луганській області, а також профспілкові активісти області.