Прес-центр27 жовтня 2020, 11:10

Обласна влада та «Лікарі без кордонів» будуть спільно протистояти ВІЛ/СНІД на Луганщині

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай  зустрівся з делегацією міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів»/Médecins Sans Frontières (MSF) на чолі з головою її місії в Україні Крістіною Фалконі.

На початку зустрічі очільник Луганщини наголосив, що співробітництво обласної влади та міжнародних благодійних організацій триває 24 години на добу та сім днів на тиждень: «Дякую за ваш візит і вашу допомогу, яку ви надаєте населенню регіону. З боку Луганської облдержадміністрації, обіцяю вам усебічну підтримку у реалізації ваших гуманітарних проєктів».

Августо Менегуїм, медичний референт проекту «Лікарі Без Кордонів» у Сєвєродонецьку, презентував програму протидії розповсюдження ВІЛ/СНІД. Це вкрай важливо, адже наразі існує загальносвітова тенденція зменшення кількості досліджень населення на це захворювання, внаслідок активного діагностування на COVID-19.

За його словами, головним завданням впровадження нового проєкту є зменшення смертності від цього захворювання, покращення діагностичних можливостей лікарень області, забезпечення ефективного лікування, а також надання психологічної допомоги інфікованим. Доповідач зазначив, що максимум зусиль має бути докладено до створення раннього діагностування хворих на ВІЛ/СНІД.