Прес-центр5 квітня 2021, 14:04

Обласна влада та міжнародна організація «ACTED» розробляють мобільний додаток для оперативного інформування населення про надзвичайні події

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов взяв участь у передачі матеріальних цінностей від міжнародної організації «ACTED» в рамках реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Зменшення ризику катастроф та вразливості населення в східній Україні». Допомога має стати на баланс Департаменту з питань цивільного захисту та територіальної оборони ОДА.

Міжнародна організація, що головним своїм завданням ставить оцінку та протидію ризикам, які можуть спіткати населення Луганщини, передали для потреб структурного підрозділу сучасні засоби зв’язку, комп’ютерну техніку, засоби відеофіксації тощо.

Окрім усього іншого, представники міжнародної організації винесли на розгляд проект мобільного додатка під пілотною назвою «Луганщина 101», який покликаний оперативно інформувати населення про надзвичайні ситуації за допомогою push-сповіщень для користувачів застосунку у певній геолокації.

Прості алгоритми з розташування користувача, його віддаленості до місця події, а також рівень небезпеки мають формувати дієву систему попереднього оповіщення широкого загалу. Крім того, важливою складовою додатку є зворотній зв’язок з центром підтримки. Завдяки чому авторизований у системі користувач матиме змогу повідомити центру підтримки додатку про надзвичайну подію за формою з вказанням назви, географічного розташування та її фотофіксації.

За словами розробника, наразі відбувається тестування системи, а готова версія має з’явитися наприкінці квітня.