Прес-центр10 серпня 2017, 17:08

Обласна влада та міжнародні партнери домовились про низку важливих питань

Сьогодні, 10 серпня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Сергій Філь зустрівся у м. Краматорську  із менеджером Програми з відновлення та розбудови миру ПРООН Віктором Мунтяну та керівником компоненту Програми з відновлення та розбудови миру ПРООН, спеціалістом з громадської безпеки та соціальної єдності Рустамом Пулатовим.

Під час зустрічі було обговорено можливість поглиблення співпраці щодо розвитку громадянського суспільства та інформаційної сфери  Луганської області, підтримки процесів децентралізації у регіоні.

В рамках  впровадження  Меморандуму про взаєморозуміння між ПРООН та Луганською облдержадміністрацією досягнуто домовленості про створення діалогової платформи на базі  Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, яка у подальшому буде трансформована у регіональний ресурсний центр з розвитку громадянського суспільства.

Саме цей майданчик буде використаний для реалізації заходів Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017-2020 роки.

Зокрема, для зустрічей громадськості з представниками програм та проектів міжнародної технічної допомоги, організації та проведення семінарів, тренінгів, консультацій та конференцій для громадськості.

Представники ПРООН погодились на партнерство у проведенні конкурсу міні-ініціатив для груп активних громадян громад Луганської та Донецької областей, що взяли участь в навчальних візитах «Діалог: соціальна єдність для вирішення проблем громад за принципом «знизу до гори».

Міжнародні партнери готові долучитися й до підготовки регіонального форуму громадянського суспільства, який Луганська облдержадміністрація планує провести у вересні поточного року спільно із представництвом ОБСЄ в Україні.

Також буде підтримано два медіа-проекти: щодо оснащення радіотрансляційними комплексами населених пунктів вздовж лінії розмежування та виготовлення для дітей молодшого шкільного віку коміксів, присвячених питанням безпеки.

Невелику партію інформаційної продукції, розрахованої на маленьких читачів, від представництва дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Сергій Філь вже привіз на Луганщину.