Прес-центр20 листопада 2019, 17:11

Обласна влада та USAID визначають вектори розвитку економіки Луганщини

Сьогодні, 20 листопада, заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у Першому Форумі регіональної коаліції Луганської області «Від спільного бачення до економічного зростання». Захід об’єднав народних депутатів України, представників обласної влади, органів місцевого самоврядування, підприємців та громадських діячів.

Катерина Безгинська від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая привітала присутніх учасників заходу. Вона зауважила, що завдяки таким дискусіям, стає можливо консолідувати зусилля всіх гілок влади та громадськості для формування бачення майбутнього Луганщини. Також заступник голови ОДА подякувала міжнародним партнерам за підтримку, яку вони надають Луганщині, а також висловила сподівання на подальшу співпрацю.

Одним із стратегічних завдань Проекту USAID є допомога регіону в формулюванні спільного бачення Луганщини та гуртуванні місцевих лідерів та жителів задля позитивних економічних змін. Форум – це перший захід, що повинен допомогти визначити та узгодити цілі та перелік завдань, реалізація яких важлива для трансформації Луганської області.

Першу панельну дискусію Форуму розпочали із дискусії про те, як досягти успіху через розвиток громад.

За словами керівника напряму сталого економічного розвитку Проекту USAID Брайана Мілаковського, сьогодні маємо змінити ментальне сприйняття Луганської області, щоб показати інвесторам, що тут розвивається малий бізнес, створюються робочі місця і люди стають активнішими.

Сьогодні та завтра учасники Форуму обговорюватимуть ідеї та шукатимуть рішення для впровадження змін у таких напрямах: пріоритетні галузі економіки, кластери та інноваційні бізнеси; економіка в сільських територіях; інфраструктура та енергетична безпека; управління, послуги та соціальна згуртованість.