Прес-центр25 жовтня 2018, 17:10

Обласна влада узгоджує хід будівництва електропідстанції у Кремінній

Нараду з врегулювання питань, пов’язаних із реалізацією проекту «Нове будівництво ПС 500 кВ «Кремінська» з заходами ПЛ 500 кВ «Донбаська-Донська» та ПЛ 220 кВ «Кремінська-Ювілейна», Луганська область», провів сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

«Будівництво електропідстанції є одним з найважливіших наших завдань. Уведення її у роботу дозволить підключити Луганщину до Об'єднаної енергетичної системи України, запустити потужні промислові підприємства області та вирішити низку інших питань, пов’язаних з надійністю енергопостачання», – зауважив він.

Одне з них – брак вугілля і обмеження зі сторони РФ щодо доставки цієї сировини на Луганську ТЕС у місто Щастя.

Але під час робіт на об’єкті виникає багато питань, пов’язаних, зокрема, з узгодженням меж будівництва на території Кремінського району.

У рамках реалізації проекту передбачено відведення земельних ділянок у постійне користування ДП «НЕК «Укренерго» на території ДП «Кремінське лісомисливське господарство».

Представник Міністерства екології та природних ресурсів України Анастасія Драпалюк наголосила на необхідності узгодження межі і площі земельних ділянок.

Тож, ці та інші нагальні питання будуть розглянуті на наступній сесії Кремінської районної ради.

На засідання запросять представників Державного агентства лісових ресурсів України та Інституту агроекології і природокористування НАН України для більш детального опрацювання проблеми з депутатами райради.