Прес-центр15 листопада 2019, 15:11

Обласна влада відкрита до співпраці з бізнесом, – Сергій Гайдай

Сьогодні, 15 листопада, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдав провів регіональний індустріальний форум у рамках Другого українського індустріального тижня.

У вітальному слові очільник області звернувся до представників бізнесу: «Обласна влада буде повністю відкрито співпрацювати з вами. Сподіваюсь, що сьогодні від вас я отримаю комплексні пропозиції, які ми будемо впроваджувати у регіональних програмах».

Серед головних пріоритетів очільник області визначив відновлення енергонезалежності регіону та розв’язання логістичних проблем місцевих товаровиробників. Вирішення цих проблем –питання не одного дня. Воно потребує матеріальних ресурсів, часу та підтримки як на обласному, так і на державному рівні. Обласна влада, зі свого боку, докладає максимум зусиль для цього.

Так, для відновлення енергонезалежності в області реалізується проект з будівництва Кремінської підстанції з повітряними лініями «Донбаська-Донська» та «Кремінська-Ювілейна». На сьогодні на об’єкт будівництва поставлено основне електротехнічне та допоміжне обладнання, завершені підготовчі роботи. Згідно з графіком, будівництво завершиться у травні 2020 року.

Український індустріальний тиждень – це серія регіональних заходів, що проводяться за моделлю Європейського індустріального дня (EU Industry Day).

Цей захід вже вдруге проходить на Луганщині та виступає майданчиком для діалогу між бізнесом, владою та громадою. Така форма взаємодії дозволяє регіональним компаніям приймати безпосередню участь у формуванні державної промислової політики.

Реалізація проекту дозволить з’єднати область із Об’єднаною енергетичною системою України та забезпечити стабільне енергопостачання промисловості.

Для розв’язання логістичних проблем в області ініційовано розробку проекту будівництва залізничної гілки до відокремленої від всеукраїнської мережі колії Кіндрашівська-Нова – Лантратівка.

З метою впровадження проекту будівництва залізничної гілки обласна влада неодноразово зверталась до центральних органів влади, а також презентувала його в Маріуполі на Першому інвестиційному форумі, ініційованому Президентом України Володимиром Зеленським.

Учасники заходу обговорили практичні аспекти діяльності промислових підприємств, розглянули виклики та ризики у цій сфері та виступили з конкретними пропозиціями щодо їх усунення за допомогою державного втручання.

Результати обговорення будуть представлені на підсумковому загальноукраїнському індустріальному форумі, який відбудеться 4 грудня цього року  на платформі Торгово-промислової палати України.