Прес-центр26 червня 2019, 17:06

Обласна влада відзначила найбільш активних представників молоді

Напередодні Дня молоді, який відзначатиметься у неділю, відбулось чергове засідання Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства.

Саме тому захід був присвячений молодіжному руху на Луганщині та його розвитку.

Засідання провів в.о. заступника голови облдержадміністрації Сергій Олейніков.

Вітаючи присутніх він зазначив: «Сьогодні ми запросили до себе найбільш активних представників молоді для того, щоб розповісти про те, що вже робить обласна влада у цьому напряму, про нові можливості та напрями по яким вони можуть отримати допомогу від влади та наших міжнародних партнерів, які підтримують цю діяльність».

Під час засідання Сергій Олейніков вручив Листами подяки облдержадміністрації начальнику відділу молодіжних програм ОКУ «Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень» Оксані Вараві та фахівцю ОКУ «Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень» Денису Черняку.

Також до Дня молоді були визначені грамотами управління молоді та спорту  облдержадміністрації голова громадської організації «ДРІМ ТАУН» Михайло Буднік, спеціаліст сектору молоді та спорту Кремінської райдержадміністрації Ганна Кузіна, голова ГО «Сєвєр Хаб» Максим Нікішин, голова ГО «Генерація ЮА» Тетяна Притула, голова Профспілкової організації студентів СНУ ім. В. Даля Олексій Семенченко, голова молодіжної ради Чмирівської ОТГ Старобільского району Валерія Ткаченко.

Про розвиток молодіжного руху на Луганщині, стан справ та нові можливості розповіла заступник начальника управління - начальник відділу молодіжної політики та організаційно-аналітичної роботи управління молоді та спорту облдержадміністрації  Євгенія Ратіхіна; про розвинуте громадянське суспільство, як фактор безпеки - полковник, заступник начальника штабу з стратегічних комунікацій ООС Руслан Мирошниченко.

Ганна Борова, спеціаліст з питань соціального згуртування Програми відновлення та розбудови миру в Луганській області (UN RPP), виступила з доповіддю "Молодь - пріоритет роботи в напряму соціального згуртування, результути і плани Програми відновлення та розбудови миру в Луганській області".    

Також на засіданні виступила педагог-організатор Лисичанської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 12 Оксана Хасьянова. Вона ознайомила присутніх з участю шкільного хаба в розвитку району та соціально-спрямованих молодіжних рухів.