Прес-центр12 вересня 2018, 15:09

Обласна влада звернеться до профільних комітетів ВРУ та нардепів для вирішення бюджетних проблем Луганщини

Таке доручення надав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Тож, сьогодні, 12 вересня, на нараді з питань розгляду пропозицій щодо обсягів фінансування за бюджетними програмами у 2019 році Луганської області розглянута низка пропозицій з цього приводу, запропонованих структурними підрозділами обласної держадміністрації.

Зокрема, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко наголосив на важливості більш активної участі у розв’язанні існуючих питань з профільними міністерствами і комітетами Верховної Ради України.

Як нагадав директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Сергій Медведчук, згідно з держбюджетом 2018 року, кошти були розподілені за 35 програмами, у яких Луганщина узяла чи могла узяти участь.

Крім того, діють різноманітні галузеві програми. Тож, зауважив Геннадій Іваненко, потрібно домагатися, щоб наша область також була в них максимально представлена.

Усі підготовлені пропозиції необхідні для вчасного формування державного бюджету, інформування комітетів Верховної Ради України щодо заходів, які потрібно впровадити на території Луганщини впродовж 2019 року.

Нагадаємо, що проект держбюджету на наступний рік мають розглянути у Парламенті вже у вересні.

Звернення по кожному з питань, які потребують державного фінансування, з обґрунтуванням існуючих проблем до профільних комітетів Верховної Ради підготували структурні підрозділи облдержадміністрації. Листи з аналогічним змістом найближчим часом отримають і народні депутати України від Луганщини, які також мають допомогти у розв’язанні цих питань.

У окремій графі, як зауважив заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь, слід зазначити пропозиції до кожного проектів.

Також акцентовано на важливості обов’язкового запрошення та особистої присутності представників обласної влади на засіданнях профільних комітетів, де розглядатимуть відповідну проблематику.

Для прискорення розгляду важливих для життєдіяльності області бюджетних питань сформований пакет документів Юрій Гарбуз представить у Києві.