Прес-центр9 cічня 2020, 13:01

Обласна влада звернеться до Уряду про будівництво дороги поблизу прикордонної ділянки

Про це стало відомо під час наради з питань забезпечення транспортного сполучення між населеними пунктами Зоринівка, Олексіївка та Мілове, яку провів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

На початку заходу очільник області проінформував присутніх, що РФ блокувала ділянки дороги «Т-1307» довжиною 4,8 км, яка пролягає поза межами держкордону. Таким чином пряме сполучення між населеними пунктами Зоринівка, Олексіївка та Мілове було припинено.

Представник Міловської райдержадміністрації, який у форматі відеоконференцзв’язку доєднався до наради, повідомив, що для подолання відстані місцевим жителям, бригадам швидкої допомоги, правоохоронцям та рятувальникам доводиться їхати шляхом довжиною понад 50 км.

Виконуючий обов’язки начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області Павло Цубер запевнив присутніх, що вже укладено договір з ДП «Український державний проектно-технологічний інститут транспортного будівництва» на здійснення проектно-вишукувальних робіт. Орієнтовна протяжність нової дороги має скласти близько 7 км.

Начальник Луганського прикордонного загону Олександр Мартинюк запропонував долучити підрозділ до вишукування ділянок задля облаштування роботи у прикордонній зоні.

За підсумком наради Сергій Гайдай дав низку доручень, а саме: облдержадміністрація повинна звернутись до КМУ стосовно виділення земельних ділянок під будівництво автодороги; Службі автомобільних доріг у Луганській області – підготувати та надати техніко-економічне обгрунтування до Укравтодору.