Прес-центр12 квітня 2017, 12:04

Обласні лікарі за допомогою нового медичного обладнання врятували життя новородженій дитини

У реанімаційне відділення Луганської обласної дитячої клінічної лікарні у вкрай важкому стані поступила новороджена дитина у віці одна доба життя.

Машиною швидкої медичної допомоги вона була доставлена з пологового відділення Біловодської центральної міської лікарні.

Дитині у віці 2 доби з діагнозом – множинні вроджені вади розвитку шлунково-кишкового тракту, висока і низька кишкова непрохідність, перитоніт, проведена складна операція, що тривала півтори години.  

Операцію проводили обласний дитячий лікар-хірург Петро Будник, завідувач відділенням екстреної хірургії Ігор Фоменко, ендоскопіст Луганської обласної дитячої клінічної лікарні Роман Ісаєнко, анестезіологи Михайло Портняга та Олена Шевченко. Також були задіяні три операційні медсестри і анестезист.

Після операційного втручання стан дитини значно покращився та стабілізувався. Зараз маленький пацієнт знаходиться в післяопераційній палаті в реанімаційному відділенні.

Під час операції використовувалося нове медичне обладнання, якого у минулому році (94 одиниці) для лікарні придбано на загальну суму 38,3 млн грн.

Слід зазначити, що минулого року проведено ремонтні роботи та реконструкцій приміщень лікарні на загальну суму 28,7 млн грн.

Сьогодні тривають будівельні роботи зі створення урологічного, травматологічного, неврологічного відділень та операційного блоку.

Планується відкриття відділення променевої діагностики із встановленням на його площах магнітно-резонансного томографу, на яке виділено 22,5 млн грн.