Прес-центр21 листопада 2017, 16:11

Обласними відзнаками нагородили учасників Революції Гідності та громадських активістів

У Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім. С. Прокоф’єва відбувся урочистий захід з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи.

Сьогодні зі сцени пролунали слова: «Минули чотири роки тяжких випробувань і втрат, які змінили не тільки нашу державу, але й кожного українця особисто. Ці три місяця, протягом яких відбувалися на Майдані у Києві, закарбувалися в історичній пам’яті народу назавжди. Вся Україна і весь світ стали свідками холодної жорстокості професійних вбивць та чистого відчайдушного пориву протестувальників.  Революція відбулася не тільки в політичному житті держави, але й всередині самих нас, бо саме Україна є тією територією Гідності і Свободи».

Для присутніх показали документальні кадри тих часів, які пов’язані із початком Євромайдану та Революцією у Києві 2013 року.

Потім учасники заходу вшанували хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні, які захищали демократію, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

З промовою до присутніх звернулася заступник голови облдержадміністрації  Ольга Лішик: «Саме в цей день ми згадуємо початок Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років. Так народилася нова країна та політична нація - скрізь біль, сльози, втрати. Українці доказали, що вони спроможні на кращу долю, бажання жити в цивілізованій, правовій європейській країні».

Вона висловила слова вдячності військовослужбовцям, за їх патріотизм і героїзм, за виконання службового обов’язку, які, не шкодуючи власного життя та здоров’я, захищають суверенітет та цілісність України.

Під час заходу Листами подяки облдержадміністрації нагороджено учасників Революції Гідності Сергія Шакуна, Костянтина Мєшкова, Наталію Пшеняник і Сергія Лінніка та громадських активістів Ларису Іваницьку і Олену Хмельницьку.