Прес-центр20 липня 2018, 16:07

Обласний штаб захищає аграріїв від рейдерських захоплень

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів чергове засідання оперативного штабу з протидії рейдерству та забезпечення прав і свобод власників і користувачів земель.

Про результати роботи оперативного штабу доповіла начальник Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяна Філатова.

Вона повідомила, що з початком роботи штабу проведено сім засідань. За цей час розглянуто три звернення щодо поновлення земельних прав та рейдерського захоплення, а також заслухано інформацію щодо розслідування по трьом кримінальним провадженням.

Також, у рамках роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги надавалося роз’яснення аграріям щодо вимог чинного законодавства щодо захисту прав землевласників та землекористувачів.

Зокрема, фахівцями Головного територіального управління юстиції у Луганській області здійснено виїзд до 37 населених пунктів та надано 82 консультації.

Крім цього, під час засідання обговорено питання щодо незаконного захоплення майнового комплексу, обробки синокосів та пасовищ у Сватівському районі, які є колективною власністю.