Прес-центр22 червня 2017, 14:06

Обласний театр – лауреат міжнародного фестивалю

У Києві відбувся Міжнародний театральний фестиваль камерних вистав «Andriyivsky Fest», у якому взяли участь більше десяти колективів з України, Білорусі, Румунії, Грузії, Болгарії та Польщі.

У рамках фестивалю на сцені Київського академічного театру «Колесо» Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр представив пластичну драму-піар «Легені» сучасного британського драматурга Данкана Макміллана.

Вистава зосередила увагу глядачів на родинних стосунках. Через промовисту пластику, занурення у психоделічну палітру звуків і вир емоцій двоє виконавців протягом історії довжиною в життя шукають способи заявити про спільну відповідальність чоловіка й жінки за прийняті рішення, якщо вони налаштовані на те, аби прожиті разом роки були наповнені змістом.

Актуальна за темою та європейська за стилем і формою вистава здобула прихильність публіки і міжнародного журі, куди увійшли відомі режисери, критики і театрознавці.

Так, дипломами Лауреата фестивалю були відзначені: режисер-постановник Євген Мерзляков «За вигадливе пластичне вирішення вистави», актори Ярослав Грошев та Вероніка Золотоверха «За злагоджений акторський дует».