Прес-центр27 листопада 2015, 14:11

Обласною держадміністрацією посилюється робота щодо зменшення заборгованості із заробітної плати

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк провела засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати.  

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації  надав стислу інформацію про стан заборгованості із заробітної плати на підприємствах області. Так, станом на 23 листопада 2015 року заборгованість на території області, контрольованій українською владою, складає 40,7 млн грн на 52 підприємствах. Із них на 37 економічно активних підприємствах – 31,5 млн грн, у тому числі на 8 комунальної форми власності у сумі 2,2 млн грн та на 29 підприємствах інших форм власності в сумі 29,3 млн грн. Заборгованість на державних підприємствах відсутня.

Також під час засідання комісії розглядалася ситуація із погашенням заборгованості у Станично-Луганському, Попаснянському районах та містах Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному.

За результатами попереднього засідання комісії, яке проводилося 12 листопада 2015 року, облдержадміністрацією спільно з органами місцевої влади та керівниками підприємств-боржників було вжито відповідних заходів, що призвело до зменшення заборгованості із заробітної плати на 670,3 тис. грн, або на 1,6 %.

У ході засідання прийнято рішення посилити роботу відповідальних структурних підрозділів облдержадміністрації спільно з органами місцевої влади з погашення заборгованості. Місцевим органам влади доручено посилити співпрацю з підприємствами-боржниками щодо забезпечення обсягами робіт для відновлення економічної діяльності та звернути увагу на заборгованість підприємств із внесків до Пенсійного фонду України.