Прес-центр20 липня 2018, 09:07

Обласною владою посилюється контроль щодо безпеки дорожнього руху

Забезпечення безпеки руху та запобігання виникненню дорожньо-транспортного травматизму на прикладі розслідування обставин та причин ДТП, що сталася 17 квітня цього року у м. Кривому Розі Дніпропетровської області, розглянуті на засіданні Координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху.

Захід провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

«Безпека дорожнього руху – це, перш за все, стан автомобільних доріг, якими луганчани їздять зі Станиці Луганської до Сєвєродонецька, технічний стан автобусів, що працюють на внутрішньо обласних маршрутах, забезпечення контрдиверсійного захисту пасажирського автомобільного транспорту, – зазначив Юрій Клименко. – Час вимагає жорсткого контролю у всіх безпекових питаннях, у тому числі, й щодо дорожнього руху. Тому заходи з реагування будуть адекватними».

Під час засідання обговорено питання перевезення пасажирів в умовах операції Об’єднаних сил та як виконується розпорядження голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації «Про введення тимчасового обмеження та заборони руху транспортних засобів» від 28.09.2017 № 703.

До порядку денного також було включено питання щодо заходів та напрями проекту Регіональної цільової програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху у Луганській області на 2018-2020 роки.

Окрему увагу приділено ефективності заходів, що вживаються правоохоронними та контролюючими органами у сфері пасажирських перевезень.

Заслухавши членів Координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко доручив Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації, у разі порушень умов або неналежного виконання, розторгнути договори з перевізниками, провести перевірку щодо наявності сертифікатів відповідності автобусів, зареєстрованих з 2015 по 2018 роки, а також внести зміни до розпорядження голови облдержадміністрації від 28.09.2017 № 703 «Про введення тимчасового обмеження та заборони руху транспортних засобів» з урахуванням проведення операції Об’єднаних сил.