Прес-центр30 травня 2019, 09:05

Обласною владою розглянуті заходи забезпечення жителів якісною питною водою

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання робочої групи з розгляду питань щодо сталого забезпечення населення регіону якісною питною водою.

На заході були присутні керівники всіх підприємств водопровідно-каналізаційного господарства області.

Вони розглянули питання виконання заходів Регіональної програми «Питна вода Луганщини» на 2006-2020 роки у 2018 році та за п’ять місяців 2019 року.

Також проаналізовані результати моніторингу у 2018-2019 роках якості питної води та стічних вод на території області ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Робочою групою обговорені стан оснащення побутовими приладами обліку у Луганській області, план роботи підприємств водопровідно-каналізаційного господарства області по підготовці до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років, заходи із забезпечення безперебійного якісного водопостачання мешканців с. Широкий, Козачий Станично-Луганського району.

Крім того, визначені напрями співпраці підприємств водопровідно-каналізаційного господарства області з міжнародними організаціями в частині отримання матеріалів і обладнання для реконструкції об’єктів, мереж ВКГ, спільної розробки проектів по підвищенню якості питної води.

До порядку денного також увійшли питання погашення тарифної різниці, яка виникла станом на 1 січня 2016 року та в подальших роках, аналізу рівня відшкодування діючими тарифами фактичної собівартості житлово-комунальних послуг тощо.

За результатами засідання надані відповідні доручення головам районних держадміністрацій, головам об’єднаних територіальних громад, міським головам, керівникам підприємств стосовно сталого забезпечення споживачів Луганської області питною водою.